Rob Brandsma

Opleiding Trainer Mindfulness voor de wereld

Als mindfulnesstrainer bijdragen aan de ecologische crisis

Mindfulness trainer opleiding Rob Brandsma

Waarom trainer Mindfulness voor de Wereld?

Een ecologische mindfulnesstraining

Wereldzorgen bepalen meer en meer onze persoonlijke zorgen. Want ze gaan steeds meer over ons leven. Ze roepen emoties op. We voelen ons vaak tekortschieten. 

Er is steeds meer behoefte om vaardig te leren omgaan met de stress van de wereld. Om je niet te hoeven verliezen in afkeer en wegduiken. Om te leren wat een bewuste respons kan zijn – een bijdrage, waarover je je goed voelt, zonder dat je ten onder gaat.

Het mooie is: mindfulness kan dit allemaal bieden. Daarom komen we in actie. Want de wereld heeft behoefte aan toegepaste mindfulness.

 

De training Mindfulness voor de Wereld geeft hierop een antwoord. Als trainer krijg je met deze training de kans om mindfulness te verbinden met misschien wel het belangrijkste thema van deze tijd.

Een training die ráákt

De training raakt de deelnemers in het hart. Er zitten veel verschillende lagen en dimensies in:

 • zelfzorg te beoefenen terwijl je je opent voor de ecologische crisis (het herkennen van reactiviteit),
 • moeilijke gevoelens te erkennen en te transformeren (bijvoorbeeld met compassie, metta),
 • bronnen van vreugde te cultiveren (verwondering, hier en nu-ervaring, creativiteit),
 • om tot slot de weg te vinden naar wijze actie (een bijdrage die past).

De feedback van de deelnemers is dat deze training een transformatie teweeg brengt. Zowel in hun eigen proces als ook de manier waarop ze zich verhouden tot de wereld. Daarnaast wijzen de voorlopige gegevens van de wetenschappelijke evaluatie wijzen op een goede ‘feasibility’ en ‘acceptibility’.

Deel uitmaken van een beweging

Maar voor jou, als trainer van deze training, is er méér. Je werkt tegelijk aan een grotere beweging van bewustwording en veerkracht. Zo kun je écht een verschil maken: het is jouw bijdrage aan de ecocrisis.

Je krijgt dus veel terug als trainer Mindfulness van de Wereld. En: je staat er niet alleen voor.

Onze visie is om te groeien naar een beweging: een groep trainers die elkaar onderling blijft ondersteunen en inspireren. We trekken samen op, ook na de opleiding, om zoveel mogelijk mensen te bereiken met de boodschap van Mindfulness voor de Wereld.

We beginnen met een groep betrokken trainers in Nederland, waarna we uiteindelijk de training ook willen laten uitvliegen over de rest van de wereld.

De uitnodiging

Ben je mindfulnesstrainer? Dan nodigen we je van harte uit tot de opleiding Trainer Mindfulness voor de Wereld. Ook voor jou wellicht dé manier om je passie voor mindfulness te combineren met een bijdrage voor een betere wereld.

Hoe zit de opleiding in elkaar?

Werkwijze

Het thema Mindfulness voor de Wereld verbindt het innerlijke (contemplatieve) met het actieve, het in de wereld zijn. Hierbij hoort een mix van gebalanceerde competenties:

 • Mindfulness en compassie afstemmen met het helder overdragen van informatie (warm hart, koel hoofd).
 • De contemplatiemodus zowel als de actiemodus waarderen en hiertussen kunnen schakelen.
 • Je openen voor de existentiële dimensie van de crisis terwijl je hem in balans houdt met de waardering van het hier-en-nu als anker en bron van voeding.
 • Je persoonlijk betrokken tonen en tegelijk ruimte te maken voor het proces van iedere deelnemer.
 • Waar het passend is ‘weten’ voorop te stellen, waar het passend is ‘niet-weten’ voorop te stellen.

In de opleiding gaan we deze competenties cultiveren.

Programma

 • De opleiding begint met een driedaagse mini-retraite waarin we ons verdiepen in de belichaming van het trainersschap bij deze training. Naast stiltemeditaties worden er contemplaties, groepsgesprekken en Insight Dialogue-oefeningen aangeboden.
 • In zes lesdagen wordt het curriculum van de training doorgewerkt. Zowel de praktische als de technische kant wordt behandeld, en ook de didactische achtergrond komt aan bod. Tussen de lessen door zijn er voorbereidings- en verwerkingsoefeningen.
 • Na afloop van de sessies kun je de training zelf gaan geven, waarbij voor de eerste training groepssupervisie wordt aangeboden. De opleiding wordt afgesloten met een korte reflectie op het zelf geven van de training.
 • Na dit opleidingscurriculum is er, op vrijwillige basis, mogelijkheid tot verdere verdieping en verbinding.
Mindfulness voor de Wereld - Rob Brandsma - logo vierkant met tekst

Praktische informatie

Voor wie

 • De opleiding is voor jou als je gedegen opgeleid en ervaren bent als mindfulnesstrainer, compassietrainer of meditatieleraar.
 • Je koestert de wens om met het thema van de ecologische crisis te werken vanuit het motto: koel hoofd, warm hart.
 • Je hebt het vermogen om feitelijke informatie helder uiteen te zetten en te verbinden met hun contemplatieve dimensie.
 • Je hebt Mindfulness voor de Wereld als training gevolgd.
  Voor startdata, klik hier. Zijn data lastig? Neem even contact met Rob op.
Rob Brandsma en Marcus Wagenaar Mindfulness voor de Wereld

Praktische informatie

Voor wie

 • De opleiding is voor jou als je gedegen opgeleid en ervaren bent als mindfulnesstrainer, compassietrainer of meditatieleraar.
 • Je koestert de wens om met het thema van de ecologische crisis te werken vanuit het motto: koel hoofd, warm hart.
 • Je hebt het vermogen om feitelijke informatie helder uiteen te zetten en te verbinden met hun contemplatieve dimensie.
 • Je hebt Mindfulness voor de Wereld als training gevolgd.
  Voor startdata, klik hier. Zijn data lastig? Neem even contact op.

Data

Mini-retraite: 5 – 8 sep 2024 (aankomstdag: start 17:00 uur, vertrekdag: einde 14:00 uur).
Locatie: Klooster Franciscushuis, Gravenallee 30, Denekamp. 
Lesdagen: 28 sep, 12 okt, 26 okt, 9 nov, 23 nov, 7 dec 2024 van 10:00 tot 17:00 uur. Locatie: De Nieuwe Yogaschool, Amsterdam.
 
De opleidingsdata gaan altijd door. Voor annuleren hanteren we geen bedrijfseconomische, alleen een didactische ondergrens.

Kosten opleiding

De kosten bedragen 1.695 euro. Hierbij niet inbegrepen zijn de lunch tijdens de lesdagen en een financiële bijdrage aan de groepssupervisies bij je eerste praktijktraining. De verblijfskosten tijdens de miniretraite bedragen 395 euro.

Algemene voorwaarden

[Worden binnenkort toegevoegd.]

De docenten

Meld je aan

Je kunt je aanmelden voor de trainersopleiding Mindfulness voor de Wereld via het formulier achter de onderstaande knop. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een voorgesprek.

Wil je voordat jij je aanmeldt contact om te onderzoeken of deze opleiding goed aansluit bij wat je zoekt? Neem dan contact op met Rob Brandsma: info@robbrandsma.nl of 06 21 42 24 33.

Het lijkt altijd onmogelijk, totdat het gedaan wordt

Nelson Mandela